Thursday, 24 December 2015

Любими книги за 2015

През почти изминалата 2015-та година не успях да прочета зададения от мен брой книги в Goodreads, но бях близо с 55 от 60 заглавия. Въпреки това годината беше много успешна- влязох в желаното училище, блогът ми се разви много, запознах се с куп прекрасни хора. Но нека преминем към списъка:

Фенка от Рейнбоу Роуел беше първата книга, която прочетох и веднага заобичах. Изключително забавна, интересна и с герои, които няма как да забравиш.

Стъкленият трон от Сара Дж. Маас, в която хич не ми беше трудно да се влюбя. Интересен сюжет, голямо разнообразие от герои и kick-ass protagonist.

The raven boys от Маги Стийвотър - този роман остави в мен едно чувство за тайнственост и магия. Изпълнен с приключения, не е никак трудно да се пристрастиш.

Всички наши места от Дженифър Нивън беше красиво и тъжно четиво, което разруши цялото ми щастие и ме направи емоционално нестабилна.

Синдер от Мариса Мейър се оказа по-пленяваща от колкото бях очаквала. Не мислех, че ще ми допадне до такава степен, нито че ще се привържа толкова към персонажите.

The darkest minds от Александра Бракен, която завърших преди няколко дни, ме грабна още с първото си изречение и не ме пусна до края, където направи сърцето ми на пух и прах.

За Въглен в пепелта от Сабаа Тахир не знам как да изразя любовта си. Просто обичам тази книга, героите(е, може би без Лайа), сюжета и чувството, което изпитвах, докато я четях.

Кръвни връзки от Ришел Мийд имаше наистина интригуваща история и герои (*кхъм* Ейдриън *кхъм*) и наистина се радвам че реших да се захвана с нея.

Алена кралица от Виктория Айвярд, по която запалих голяма част от новия си клас, но всички имаме проблем, защото не можем да се разберем Мейвън или Кал е по-добър. Вие какво мислите?

The summer trilogy от Джени Хан и като цяло всичките й книги, но специално тази трилогия ме остави будна до три часа през нощта, чудейки се какво е живот.

А вие колко книги прочетохте и кои от тях успяха да ви съсипят живота?

Е, ами това е засега.
До догодина!