Sunday, 4 October 2015

September Wrap-Up

Напоследък изобщо нямам време да пиша постове, за което се извинявам, но училището изисква цялото ми внимание(френският е доста труден, така да знаете). Но, дори и с малко закъснение, ви представям книгите, които прочетох през изминалия месец.

1- "Алена Кралица" от Виктория Айвярд. Превърна се в една от любимите ми книги за тази година и много съжалявам, че не й написах ревю. Ако си търсите епично фентъзи, изпълнено с мафия, интриги и любов- задължително я прочетете. 5/5 звезди.

2-"Престол и щурм" на Лий Бардуго. Очаквах повече от поредицата. Светът е изключително добре измислен, а стилът на авторката много ми допада, но историята- не чак толкова. В началото на втората част всичко се развива изключително бавно, но пък се срещаме с Николай, който си заслужава да изтърпиш няколко скучни глави. Въпреки всичко аз все още не разбирам защо хората са луднали по Тъмнейший, след като той е зъл до мозъка на костите си извратеняк, на когото не му пука за другите и гледа единствено да си спаси задника и евентуално Равка. 3/5 звезди.

3- "Кръвни връзки", "Златна лилия" и "Индигова магия" от Ришел Мийд. Влюбих се толкова много в първата книга, че говорех само за нея в продължение на няколко дни. Втората не харесах ЧАК толкова много, но отново получи 5/5 звезди. Третата засега ми е най-малко любима и то защото се дразнех на Сидни през половината от времето, затова 4/5 звезди.

4- Най-сетне, след девет месеца на усилен труд и голяма воля, прочетох "Огнената наследница" от Сара Дж. Маас. Бях спойлната много гадно още в началото за цялата книга и знаех какво ще се случи, затова не ми беше никак интересна до един момент. Но все пак успях да я прочета и да й се насладя подобаващо, така че *self five*. 3.8/5 звезди.

 5- И последна, но определено не на последно място -"Better off friends" от Elizabeth Eulberg. Изключително сладка история за двама най-добри приятели, които се влюбват един в друг. Забавна, лека и приятна- заслужава си прочита- 4/5 звезди.

 Надявам се да имам повече свободно време, в което да пиша постове за напред. Засега е това.
Чао!