Saturday, 24 October 2015

Cinderella book tag

Здравейте книжни маниаци!
Видях, че отдавна не съм правила таг и реших да направя един днес. Попаднах на този случайно и ми се видя интересен, затова започвам.

source: http://maradyerdaily.tumblr.com
1- Злите доведени сестри - Книга с герой, когото мразиш- няма как да не кажа Ъмбридж, тъй като я ненавиждам от дъното на душата си.

2- Принцът - Книга с герой, който е джентълмен- Ноа от "The unbecoming of Mara Dyer" на Мишел Ходкин. За мен е един от най-прекрасните мъжки персонажи в съвременните YA поредици.

3- Пепеляшка - Герой, който е грациозен, мил и упорит- Мисля че Кару от "Създадена от дим и кост" е най-подходяща за тази позиция.

4-  Феята кръстница - Герой, който винаги има някой да се грижи за нея/него- Кат от "Фенка", тъй като си има Ливай, който да се грижи за нея.

5- Полезните създания - Нещо, което те прави щастлива, когато си тъжна- Ако се отнася за книга бих казала "Рубиненочервено" или която и да е от поредицата за Хари Потър, защото е Хари Потър.

source: http://herondale-heir.tumblr.com
6- Пепел - Книга, за която не ти пука- Която и да е книга от поредицата "Лабиринтът" на Джеймс Дашнър. Историята ме изгуби съвсем с втората книга.

7- Тиквата - Герой, който се е променил- Мал от "Сянка и кост" мисля че претърпява значителна промяна във втора книга.

8- Невъзможно - Книга с край, който не си очаквала- "Огнената наследница" *starts to scream and hits every object in the room*.

9- Просто дишай - Нещо, което те вдъхновява да си смела- Когато някой от любимите ми герои защити мнението си или каже някоя много sassy реплика.

10- И заживели щастливо - Книга с перфектен край- Това е доста трудно, тъй като не мисля, че съществува книга с напълно перфектен финал, но ще се спра на "Последният олимпиец" от Рик Риърдън.

Тагвам Ана и Кая.
Чао!