Saturday, 25 August 2018

To all the boys i've loved before: movie review


Това ревю съдържа спойлери за филма и книгата

Вероятно повечето от вас знаят, че наскоро излезе филмовата адаптация по книгата на Джени Хан "До всички момчета, които съм обичала". Една от най-очарователните, забавни, сладки и близки до сърцето истории, които съм чела. Разбира се винаги го има онзи страх, че филмът няма да бъде толкова добър, колкото книгата. Все пак сме свидетели на немалко подобни случаи (класическият пример за това е Пърси Джаксън). Въпреки това не мога да бъда по-щастлива, че очакванията ми бяха надминати! Всяко едно нещо- от актьорите, през сцените, та чак до облеклата- беше перфектно.

Нямаше как да не добавя
една с Джени Хан
Лара Джийн и Питър Кавински са сърцето на този филм. Химията между актьорите и самият факт, че съвпадат толкова добре с описанията на персонажите в книгата, ме караха да се усмихвам през цялото време. И не говоря само за външния им вид,а и за душата, която влагаха в своята игра. Мисля, че благодарение на Ноа Сантинео и Лана Кондор успях да обикна двмата главни герои повече и от преди. Не мога да не спомена и актьора, който играе ролята на Джош. Честно казано, никога не съм могла да поставя точно лице на този персонаж, но сега, препрочитайки книгата, си го представям много ясно. Спомням си, че когато за първи път разгърнах страниците на романа, въобще не харесвах чаровния съсед на Лара Джийн, но благодарение на екранизацията успях да погледна на него с други очи. Кити и Марго също много да ме впечатлиха- репликите им, видът им, всичко. Актрисите, заемащи ролите на Крис и Джен със сигурност също заслужават овации.

the song sisters
Имаше както премахнати, така и добавени сцени. Много исках да видя главата, в която главните герои се маскират като Питър Паркър и Чо Чан за Хелоуин, но за жалост тя беше една от изпуснатите. Началната сцена, включваща Лара и Джош, ми е личен фаворит. Заедно с момента, в който Питър взима любимия й ластик и обещава, че ще го пази(в книгата просто го хвърля) и сцената, в която Лара има heart to heart с баща си в закусвалнята. Сигурна съм, че всички, които вече са гледали филма, ще се съгласят, че сцената с джакузито беше невероятна, както и големият финал.

Може ли да обсъдим колко са сладки всичките
off set снимки на актьорите,
които успяват да стоплят замръзналата ми душа
Искам да обърна специално внимание на факта, че цялата обстановка беше идеална. Къщата, стаите на момичетата, дори училището- точно както си ги представях. Тоалетите на Лара Джийн също бяха прекрасни, а някои от тях бяха точно като в самата книга.

Със сигурност искам да чуя вашето мнение :)
За тези, които още не са гледали филма, или не са чели книгата- заемайте се!
Очарователният край


 *ето и две от любимите ми песни, включени в саундтрака на филма*

No comments:

Post a Comment