Monday, 14 March 2016

Favorite Genre Book Tag

Правила съм този таг миналата година, но няма лошо пак да се помъча с него.
Бях тагната от Криси от Allforbooks да направя този пост, за което много й благодаря. .

1. Кой е любимият ви жанр?- Предимно чета фентъзи и contemporary, но не мога да определя кой от двата жанра предпочитам.

2. Коя е любимата ви книга от този жанр?- Добре, просто е невъзможно да кажа само по една. Но въпреки това ще посоча "Зима" от М. Мейър за фентъзи, тъй като ми е фаворит от тази година,  и, тъй като наскоро не съм чела много contemporary, ще избера "Фенка". Кой би повярвал? 

3. Коя книга ви е накарала да заобичате този жанр?- "Хари Потър" е поредица, която попринцип пробуди любовта ми към четенето. А за другия жанр...не съм сигурна, но може би "Целувка за Ана".

4.Назовете една книга от този жанр, която получава заслужено голямо внимание и една, която заслужава по-голямо внимание.- Заслужено за фентъзи са повечето добре ни познати книги от жанра, но поредицата "Саванти" определено има нужда от по-голямо внимание. Contemporary книги има много, които са подценени- например "Better off friends" на Elizabeth Eulberg. Романи, заслужили любовта на читателите, са тези на Рейнбоу Роуъл и Джени Хан.

5. Кое е нещото, което най-много ви дразни в книгите от този жанр?- Като цяло, това важи за повечето жанрове, съм крайно отегчена да чета за любовни триъгълници. Вярно, има някои изключително добре написани, но напоследък всички са твърде лигави и безинтересни.

6. Назовете автори/поредици от този жанр,които са в списъка ви "трябва да прочета?- TBR списъкът ми е огромен, няма да ви лъжа, но още по-голяма е купчинката ми с книги, които трябва да дочета. Там влизат "Carry on", "The winner's crime", "Елинор и Парк"( да, да- знам), както и още поне петдесет романа. *Упс*


7. До кои светове бихте искали да пътувате и кои герои бихте искали да срещнете?- Само чакам някой да ми даде еднопосочен билет за Хогуортс и няма да ме видите повече.

8. Какво още искате да видите от този жанр?-  Би било приятно, ако авторите дообогатяват сюжетите си.

9. Препоръчайте три свои любими книги от този жанр.- Фентъзи- "Синдер", "Стъкленият трон", "Въглен в пеплта".
Contemporary- "Звезди за Лола", "Аз бях тук", "Всички наши места".

Ако някой има желание, нека се чувства свободен да направи тага.